27

Madruse rõõm

Serveerida värskete köögiviljadega

Võiks kasutada puhastatud lõhefileed, siis läheb küpsetamine kiiremini ja lihtsamalt.
Lõhe sisaldab vitamiine A, B, E ja D. D-vitamiin parandab ainevahetust, B-vitamiin on hea närvisüsteemile, A-vitamiin on hea nägemisele. E-vitamiin mõjutab naha ja juuste seisundit.

Koostisosad

  • 800–900 g lõhefileed
  • ½ tl soola
  • 2 tl sidruniga kalamaitseainet
  • 3 spl majoneesi
  • 3 tomatit
  • 2 kurki

Valmistamine

Eemalda lõhefileest luud, loputa ja aseta fooliumisse või küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Maitsesta soola ja oma lemmikmaitseainetega ning vala peale majonees. Küpseta ahjus temperatuuril 180 kraadi 20–25 minutit.

Lisandisoovitused küpsetatud lõhe juurde: värsked köögiviljad, ahjukartulid, kartulipuder, riis. Valmis lõhele võib puistata värskeid ürte (basiilik, tüümian, till, petersell).

Kalatoitude retseptid

Võrgud juba vees, aga retsept valimata? Leia maitsvaid ja huvitavaid kalaroogasid lõunaks, õhtusöögiks või suuremaks pidustuseks!