0

Mahlane räimepirukas

Räimed ja suitsusink koos ühes pirukas? Proovi see pirukas ära ja saad teada, et just nii see peabki olema. Need kaks moodustavad maitsekombinatsiooni, mida tahaks veel ja veel.

Koostisosad

  • 125 g pärmilehttainast
  • 1/2 porgandit
  • 1/4 suvikõrvitsat
  • 50–75 g maasuitsusinki
  • 2 punast sibulat
  • 100–150 g räimefileed
  • 3 muna
  • 100 g hapukoort
  • 75 ml vahukoort
  • soola
  • musta pipart
  • tilli

Valmistamine

Lõika suvikõrvits ja porgand peenikesteks ribadeks. Haki sibul ja lõika maasuitsusink ribadeks. Eemalda räimede seljauimed.

Prae sibul võis klaasjaks ja tõsta köögipaberile nõrguma. Nüüd prae eraldi porgand ja suvikõrvits. Tõsta samuti köögipaberile nõrguma. Kuumuta pannil kergelt läbi maasuitsusink ja tõsta ka see köögipaberile.

Klopi lahti muna, lisa vahukoor, hapukoor, sool ja pipar.
Rulli taigen võimalikult õhukeseks ning aseta vormi põhja ja äärtele. Pane taignale sibul, juurvili ja räimefileed. Kalla üle muna-kooreseguga ja raputa peale hakitud tilli. Küpseta 220 kraadi juures 35–40 minutit, kuni pirukas on pealt kergelt pruunikas.