Pilkupüüdev värviline heeringas on rootslaste toidulaualt näpatud idee ja Rootsi heeringale omaselt on see magusapoolse marinaadiga, mis nii heeringale kui ka peedile suurepäraselt sobib. Algses retseptis oli suhkrut rohkem, aga minu meelest annab piisavalt magusust ka pisut väiksem suhkrukogus.
Aeg
15 min
Kogus
4
Hind
Valmistamine
Marineerimine
Valmistamine
Tõsta viilutatud peedid kaussi. Lisa sinna ka sibul ja mädarõigas koos hakitud rohelise sibulaga. Sega läbi ja maitsesta musta pipraga. Lao purki kihiti peet ja tükeldatud heeringas. Kalla peale jahutatud marinaad ja õli. Raputa kergelt segamini, et marinaad ja õli laiali valguksid. Tõsta külmikusse ja lase seal vähemalt üks päev seista. Parim on maitse paari päeva pärast. Säilita jahedas. Avatuna säilib peediheeringas külmikus umbes nädala.