0

Pannkoogirull suitsukalasalatiga

sobib hommiku- või õhtusöögiks, kõrvale sobib tee

Kes ei armastaks pannkooke! Alati ei pea neid sööma moosi või marjadega. Vahelduseks võiks proovida soolase täidisega pannkooke.

Seda sööki on lihtne valmistada. Salati võib õhtul valmis teha ja ööseks külmkappi maitsestuma jätta. Hommikul jääb üle vaid pannkoogid küpsetada ja täidis vahele keerata. Maitsev!

Koostisosad

Pannkoogitainas:
250 ml piima
150 g nisujahu
3 muna
20 g võid
soola
toiduõli

Suitsukalasalat:
350—400 g kuumsuitsukala (skumbria)
4 muna
1 keskmine punane sibul
1/2 purki majoneesi
Rohelist sibulat

Valmistamine

Salat:

Keeda mune 10 minutit, kurna, jahuta külmas vees, koori. Puhasta suitsukala kõikidest luudest, poeta kalatükikesed kaussi. Tükelda punane sibul peeneks ja lisa kalale. Munad riivi jämeda riiviga või vajuta kahvliga peeneks, lisa kalale. Tükelda roheline sibul ja lisa umbes kolmveerand kalale, ülejäänu jäta garneeringuks. Lisa majonees ja sega salat läbi. Maitse, vajadusel lisa soola.

Pannkoogid:

Klopi munad vispliga lahti, lisa jahu, piim ja sool, ning sega tainas korralikult läbi. Kuumuta pann ja lisa spl toiduõli ning või. Prae ülepannikoogid ja tõsta taldrikule. Tõsta igale jahtunud koogile paras kogus salatit ja keera rulli. Serveeri.

Selle kalaroa lugu

Toidu valmistasid Varbla Kooli neljanda, viienda ja kuuenda klassi tüdrukud kodunduse tunnis.
Makrell ehk skumbria elab Atlandi ookeani põhjaosas. Skumbria on väga maitsev kala.
Valisime selle retsepti, sest armastame pannkooke ja tahtsime proovida midagi uut. Söögi valmistasime viiekesi. Aega kulus umbes 45 minutit. Söök maitses väga hästi.