0

Praetud tuulehaug kaalikapüreega

Tervislik ja maitsev kalaroog.

Koostisosad

  • Värske tuulehaug
  • sool
  • pipar
  • oliiviõli
  • jahu
  • kaalikas
  • porgandsibul
  • piim
  • taluvõi
  • kanapuljongikuubikud
  • rooma salat
  • fetajuust
  • tomat

Valmistamine

Tuulehaug puhastada, lõigata parajad tükid, maitsestada soolaga, paneerida jahus ning praadida pannil oliiviõlis kuldpruuniks.

Puhastatud kaalikas ja porgand lõigata tükkideks ja panna potti veega keema. Niikaua kui kaalikas ja porgand keevad, puhastada 2 keskmist sibulat, tükeldada peeneks ja praadida pannil oliiviõlis kuldpruuniks. Kui kaalikas ja porgand on pehmeks keenud, valada  keeduvesi ära, lisada praetud sibul, natukene piima, taluvõid, kanapuljongikuubikud, pipart. Lasta natukene veel keeda ja seejärel püreestada saumikseriga, blenderis või köögikombainis.

Roheliseks juurde rooma salat, oliiviõli, fetajuust ja tomat.