0

Saidafilee taignas

külma kastme ning kurgi- ja sidruniviiludega

Kuldkollased krõbedad frititud kalatükid.

Koostisosad

Kala:
400 g kalafileed
50 ml sidrunimahla
soola
musta pipart
150 g nisujahu
1,5 dl piima
2 muna
õli
Kaste:
300 g majoneesi
100 g marineeritud kurki
0,5 tl suhkrut
Serveerimiseks:
basiilikut
salatilehti
kurki
sidrunit

Valmistamine

Puhasta kala nahast ja luudest ja lõika filee 1 x 5 cm kangideks. Marineeri kalakange sidrunimahla, soola ja pipra segus.

Sega jahu toasooja piimaga, lisa veidi õli ja lahtiklopitud munakollane. Lase 10–15 minutit külmkapis paisuda.

Maitsesta lõplikult, lisa tugevaks vahustatud munavalge.

Kasta kalatükid taignasse ja prae rohkes rasvas kuldpruuniks (õli temperatuur 180–190 C°). Nõruta ja jahuta köögipaberil.

Kastme jaoks haki kurk hästi peeneks, sega majoneesiga ja maitsesta, lisa hakitud basiilikulehti.

Serveeri kastme, salatilehtede, sidruni- ja kurgiviiludega.

Selle kalaroa lugu

Soovisime kokandustunnis kalatoitu valmistada, et osaleda koolinoorte kalaroogade konkursil. Küsisime kooli kokalt, kas tal on meile anda tükk kala. Tal oli külmutatud saidafileed. Seejärel otsisime internetist retsepti.

Leidsime Nami-Namist saidafilee taignas. Muutsime retsepti veidi ja valmistasime kalaroa. Meile maitses see üllatavalt hästi.

Viis 5. klassi tüdrukut ja õpetaja Tiia