1

Suitsukalasalat riisiga

Ühe salati kaks erinevat maitset

Koostisosad

200 g puhastatud suitsulatikat

200 g keedetud riisi

2 keedetud muna

2 hapukurki või 1/4 värsket kurki

1 tomat

1/2 paprikat

1/4 Hiina kapsast

100 g majoneesi

100 g hapukoort

soola

Valmistamine

Puhasta kala luudest ja tükelda. Koori muna ja tükelda. Tükelda hapukurk või värske kurk, paprika, tomat ja Hiina kapsas. Sega eelnevad komponendid kokku. Teises anumas sega omavahel hapukoor ja majonees, lisa salatile ja maitsesta soolaga. Serveeri Hiina kapsa lehel, leivakorvikestes või hoopis kausist.

Selle kalaroa lugu

Kala on Võrtsjärvest püütud latikas. Eesmärgiks oli valmistada variatsioonidega salat. Ühele osale salatist lisati hapukurki ja teisele värsket kurki. Ühe retsepti põhjal kaks täiesti erineva maitsega salatit. Valmistajateks olid Kolga-Jaani Kooli kokandusringi lapsed (2.–5. klass). Alguses olid mõned lapsed suitsukala suhtes natuke kõhkleval seisukohal, aga lõppkokkuvõttes maitses salat kõigile.