Imelihtsalt valmiv haugi pikkpoiss, mis sobib söögilauale igal ajal!
Aeg
60 min
Kogus
6
Hind
Valmistamine
Küpsetamine
Valmistamine
Võta haugifilee ja lase läbi hakklihamasina. Koos hakklihaga pane ka sibul hakklihamasinasse. Lisa purustatud sai ja seahakkliha. Sega kõik komponendid (munad, hapukoor, haugihakkliha mass). Maitsesta soola, pipra ja muskaatpähkliga.
Lase massil jahedas (külmkapis) seista u 30 minutit. Siis võta külmkapist välja ja tee käed märjaks. Vormi mass piklikuks nagu sai :). Aseta ahjuplaadile ja küpseta 180-190 kraadi juures umbes 40 minutit. Vahepeal võid puidust tikuga proovida, kuidas küpsemine on. Kui vaja, küpseta veidi kauem. Võta valmis pikkpoiss ahjust välja ja serveeri meelepäraste lisanditega. Head isu!
Selle kalaroa lugu
Meie roa nimi on “Signe haugi pikkpoiss”. Jutustame Teile uhkusega järgneva loo. Elame vanas kalurikülas Nasval, Saaremaal. Siin on tegutsenud aastaid Nasva kokandusklubi, kus külaelanikud said igal nädalal kokku ning küpsetasid igasuguseid maitsvaid toite. Nasva kokandusklubi liige on ka meie küla elanik Signe. Tema tehtud kalaroad on kuulsust kogunud veel Nasva Lesta kohvikutepäevadel, kus ta on pakkunud oma kodukohvikus maitsvaid kalaroogasid. Tema kalatoidud on tuntuks saanud nii külaelanike endi kui ka kaugemalt tulnute seas. Kuna tema haugi pikkpoiss on niivõrd hea, soovisime seda ka ise proovida teha. Signe jagas meile lahkelt retsepti ja õpetussõnad, et kõik õnnestuks sujuvalt. Värske haugi saime kohalikult kalurilt Tambetilt.
Soovime, et küla kalakultuur säiliks ning retseptid saaksid pärandatud noortele edasi. Meie külas on kala au sees!
Roa valmistasid õde-vend Karoliis ja Kert. Pikkpoiss maitses väga hästi ning kadus pere söögilaualt minutitega!