0

Spagetid koorese pestokastme ja lõhekuubikutega

Gluteenivaba pasta

Koostisosad

300 g lõhefileed

1 pakk spagette (gluteenivabu)

1 väike purk pestot

150–200 ml vahukoort

kirsstomateid

riivitud parmesani

soola

pipart

õli

Valmistamine

Keeda spagetid vees, millele on lisatud 1 spl soola. Lõika lõhe suupärasteks kuubikuteks ja prae pannil õlis. Maitsesta kala soola ja pipraga. Pestokastme valmistamiseks kuumuta potis koor ja pesto ning maitsesta soola ja pipraga.

Nõruta spagetid keeduveest, kuid jäta veidi keeduvett poti põhja, et pasta ei jääks kuivaks. Lisa paar supilusikatäit juustu, kalla pestokaste spagettidele ja sega. Tõsta spagetid keerutades taldrikule, tõsta peale lõhekuubikud ja poolitatud kirsstomatid ning raputa peale juustu.

Selle kalaroa lugu

Lõhe sai valitud sellepärast, et see on laste lemmikkala. Pestokaste rikastab seda rooga nii maitse kui ka värvi poolest, punased tomatid rohelise pesto taustal lisavad veelgi kirevust. Toitu valmistasid viis Hagudi Põhikooli 3. klassi õpilast ja abiks oli üks lasteaiaealine toiduhuviline.