Aeg
45 min
Kogus
10
Hind
Valmistamine
Tükeldamine
Valmistamine
Puhasta kala luudest ja tükelda. Koori muna ja tükelda. Tükelda hapukurk või värske kurk, paprika, tomat ja Hiina kapsas. Sega eelnevad komponendid kokku. Teises anumas sega omavahel hapukoor ja majonees, lisa salatile ja maitsesta soolaga. Serveeri Hiina kapsa lehel, leivakorvikestes või hoopis kausist.
Selle kalaroa lugu
Kala on Võrtsjärvest püütud latikas. Eesmärgiks oli valmistada variatsioonidega salat. Ühele osale salatist lisati hapukurki ja teisele värsket kurki. Ühe retsepti põhjal kaks täiesti erineva maitsega salatit. Valmistajateks olid Kolga-Jaani Kooli kokandusringi lapsed (2.–5. klass). Alguses olid mõned lapsed suitsukala suhtes natuke kõhkleval seisukohal, aga lõppkokkuvõttes maitses salat kõigile.