3

Tursafilee pannkoogid

kala on taldrikul

 

 

Koostisosad

tursafileed
soola
kartulitärklist
jahu
muna
riivsaia
piima või koort

Valmistamine

Tükelda külmutatud filee. Haki köögikombainis. Maitsesta. Lisa juurde ülejäänud ained. Sega ja meki maitset. Jahu lisa nii palju, kui pakuks soovid tainast saada. Küpseta ahjus või pannil, maitse on isuäratav. Ja mis peamine, õnge läheb see, kes kala ei söö! Kaasa kindlasti täiskasvanu ahju juures toimetamisel. Kogused mõõda silma järgi! Taigen peab jääma vetruv! Pannile kandmisel kasta lusikas eelnevalt vette. Pane külm vesi klaasi. Kala kaldale ehk taldrikule!

Selle kalaroa lugu

Lugu sai alguse sellest, et kooli tuli info. Kiirel ja planeeritud ajal jäime oma tegevustega projekti lõpuaega. Võtsime õpilaskodu lastega ette väljakutse. Sotsiaalpedagoogiga koostöös kasvatajate ja noortega valisid välja “norrapärase kalahakkliha” retsepti. Me ei tahtnud teha sarnast, millest oleks välja tulnud pikkpoiss. Otsustasime antud retsepti koostisosadest panna kokku oma retsepti. Esialgne planeerimine teha kalapulgad lükkus ümber juba ainete ostu planeerimisel. Täiendasime retsepti jooksvalt ja saime ülihead pannkoogid.

Vajalikud toorained ostsime (õpilased ostsid) kohalikust külapoest ja midagi oli ka endil juba. Pannkookide õhtul jagasime ülesanded ära. Oli mitu väljakutset sel õhtul õpilastele ja kööki jäi koos juhendajaga üks õpilane. Väga leidlik lahenduste pakkumisel (muna, jahu juurde, praeme pannil ka). Pannkoogid olid väga huvitava maitsega ning läksid nagu soojad saiad. Tagasiside sööjatelt – üllatus, et kalast saab pannkooke teha. Tagasiside tegijalt – väga meeldib köögis kokata. Tagasiside juhendajalt – koostöös peitub jõud ja oskus õppida.