Mõnus mahlane lõhe koos riisi ja imemaitsva kastmega.
Aeg
30 min
Kogus
6
Hind
Valmistamine
Küpsetamine
Valmistamine
Eemalda kalanahk, puhasta kala luudest ning lõika sellest ümmargused kettad. Nüüd lisa kõik maitseained ja jäta kala külmkappi laagerduma, kuid mitte kauemaks kui 12 tundi. Küpseta maitsestunud kala 180 kraadi juures umbes 15 minutit.
Kalanahk maitsesta pipra ja soolaga ning friti siis kuumaõhufritüüris 12 minutiga krõbedaks.
Keeda suširiisi 17 minutit. Paralleelselt valmista kaste. Sega kausis õli, sinep, sool, pipar, suhkur, mesi ning vee ja äädika segu. Lisa küüslaugutükid ja sinepiseemned.
Kui riis on keenud ning kala küpsenud, tuleb tegeleda serveerimisega. Võta soojendatud taldrik, tee kastmetäpid umbes 2 cm kaugusele taldriku äärest ja tõmba need kõik lusikaga tarldriku keskosa suunas. Pane ringikujuline vorm taldriku keskele ja selle sisse paar lusikatäit riisi. Vajuta riis lapikuks. Viimasena aseta riisi peale lõhe ja frititud kalanahk ning selle peale mikrovõrsed.
Selle kalaroa lugu
Ühel öösel mul ei tulnud und ja siis mõtlesingi selle retsepti välja.