Selgusid koolinoorte kalaroogade konkursi võitjad!

Selgusid koolinoorte kalaroogade konkursi võitjad!

Alles see oli, kui Siia-Miia ja maaeluminister Urmas Kruuse käisid Lindi koolis ning valmistasid Lindi kooli lastega räime-kartulivormi. See oli sümboolne algus koolinoorte kalaroogade konkurssile – imemaitsvale väljakutsele, kus osalemiseks tuli kampa võtta sõbrad, pere või klassikaaslased, leida üks tore retsept ning hakata selle järgi kalarooga valmistama. Toidu valmides tuli retsept koos pildi- / videomaterjaliga üles laadida veebi. Lihtne, kas pole? Igaljuhul jõudis kalatoidud.ee veebi rohkem kui 200 retsepti igast Eesti nurgast. Üles laetud retseptidest võib leida nii eestipäraseid kalaroogasid, näiteks kiluvõileiba või pikkpoissi, aga ka teiste maade hõrgutisi, nagu taipärast mereannisuppi või populaarset fish & chipsi.

Nii nagu igale konkurssile kohane, olid ka siin mõeldud õnnelikele auhinnad. Just õnnelikele, sest fortuuna Siia-Miia loosis välja need kaks õnnelikku seltskonda, kes pääsevad Estonia Hotel Resort and Spa / Restoran Noot peakoka Rudolf Visnapuu kokanduskoolitusele, kus valmistatakse põnevaid kalaroogasid. Loomulikult jagatakse ka eriauhindu. Kes aga olid need kaks õnnelikku, kellele Siia-Miia loosiga käpa peale pani?

Kuigi võitjad olete kõik, siis peauhinna naeratas õnn Saku Gümnaasiumi 5. F klassi ahvenatakodele ning Prangli põhikooliõpilaste tursakotlettidele. Kui proovida Saku Gümnaasiumi noorte krõbedaid ahvenatakosid, satute mõnusale eksootilisele maitserännakule, kus rikkalik täidis ning kerge vürtsikus kohtuvad kohalike maitsetega. Kuid just Prangli noorte roog tõi esile kodused traditsioonid, mille algatajaks vanaema. Seega, kes soovib neid hõrgutisi proovida, peab sõitma Pranglile või kutsuma noored mandrile. Igatahes on mõlema võitja roaga garanteeritud mõnus olemine ja kõhutäis.

Kogu väljakutse eesmärk oli innustada noori rohkem kalatooteid proovima ning kasvatada noortes teadlikkust ka kala kasulikkusest. Õnnitleme veelkord võitjaid ning täname kõiki teisi noori ja juhendajaid, kes aitasid koostada niivõrd mitmekülgset ja harivat retseptide kogumikku!